fbpx
AirlinesBestellingenFinancieelNieuwsVliegtuigen

‘United plaatst record-bestelling van 30 miljard dollar’

Volgens Reuters heeft United Airlines maandag een vliegtuigorder bijna afgerond met een potentiële waarde van 30 miljard dollar. Er is nog geen officiële aankondiging geweest.

Reuters meldde dat United tot wel mogelijk 200 Boeing 737 MAX’en en 70 Airbus A320NEO’s heeft besteld. Een dergelijke deal zou normaal 33 miljard dollar waard zijn tegen de meest recent gepubliceerde catalogusprijzen. Echter, analisten zeggen dat luchtvaartmaatschappijen gewoonlijk minder dan de helft van de prijs betalen voor deals van deze omvang.

Verder wordt er in het artikel van Reuters gemeld dat geen van de partijen commentaar heeft gegeven in de aanloop naar een aankondiging. De onderhandelingen zijn complex en het aantal eenheden kan verschuiven. Een gesplitste bestelling zou de wijdverspreide bezorgdheid benadrukken dat de 737 MAX “niet het hele probleem kan oplossen”, zei een bron in de sector. Luchtvaartmaatschappijen moeten bij hun aankopen ook rekening houden met de beschikbaarheid.

United wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke kopers in de sector. De nieuwssite verwacht dat United dinsdag de order bekend gaat maken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button