fbpx
InnovatieNaast het nieuwsOpmerkelijk

Nieuwe beelden en geluidsopname van Chinese Mars-rover

De Chinese rover Zhu Rong heeft deze week de eerste beelden van Mars naar de aarde gestuurd. Het gaat niet alleen om foto’s en video’s, maar de rover heeft ook een geluidsopname teruggestuurd.

Het ruimtetoestel werd op 23 juli 2020 gelanceerd en afgelopen mei was de rover succesvol geland op de rode planeet. Nu zijn de eerste beelden binnen van de landing en hoe de robot zijn landingsplatform verlaat. Bij het kijken van de onderstaande video hoort u hoe de onderdelen van de rover en het landingsplatform een vreemd geluid produceren. Ook liet de robot een camera vallen om vervolgens een selfie te nemen.

Eerste helikoptervlucht op Mars

Eerder dit jaar was er nog een andere opmerkelijke gebeurtenis op Mars. De Amerikaanse Ingenuity helikopter voltooide in mei haar eerste vlucht (video). De helikopter draagt een klein stukje mee van de Flyer I ter ere van de gebroeders Wright. Die als eerste een gemotoriseerde vlucht uitvoerde op planeet aarde. 117 jaar later heeft NASA het voor elkaar gekregen om een gemotoriseerde vlucht uit te voeren op een andere planeet. De helikopter heeft de vlucht zelfstandig uitgevoerd zonder hulp van een piloot.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button