fbpx
DuurzaamheidElektrisch vliegenInnovatieNaast het nieuwsNieuwsOpmerkelijk

Vliegende raceauto voert eerste testvlucht uit | Video

Het Australische Alauda Racing heeft vorige maand de eerste testvlucht uitgevoerd met de Alauda Mk3. De elektrische vliegende raceauto’s zullen hopelijk in de toekomst meedoen aan een nieuwe vorm van racen.

De vliegende raceauto werd tijdens de testvlucht in juni op afstand bestuurd. Er zit nog geen piloot in het toestel. Dat moet in de toekomst wel het geval zijn. Want als alles goed verloopt bestaat er straks een nieuwe vorm van racen. De Australische organisatie Airspeeder is namelijk van plan om een race te organiseren voor de vliegende raceauto’s. Tien toestellen moeten het tegen elkaar opnemen in de Australische woestijn. De toestellen wegen 130 kg en kunnen van 0 naar 100 accelereren binnen 2,8 seconden om uiteindelijk een topsnelheid te halen van 250 km/u. Het toestel heeft ruimte voor een piloot, maar daar wordt nog niet mee gevlogen. De Airspeeders worden op het moment nog op afstand bestuurd om veiligheidsredenen.

Innovatie versnellen

De organisatie achter de race wil op deze manier ervoor zorgen dat elektrisch vliegen in deze configuratie meer aandacht krijgt en de race moet ervoor zorgen dat er meer en sneller geïnnoveerd wordt. Net zoals autoraces een trigger zijn voor innovatie in de auto-industrie. De eerste race zou eind dit jaar plaats moeten vinden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button