fbpx
AirlinesEditors choiceNieuwsPiloten en CrewVliegtuigenVliegvelden

Amerikaanse maatschappijen verwachten recordaantal passagiers

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen rekenen dit weekend op recordaantallen passagiers in verband met de viering van Independence Day.

Naar verwachting zullen er dit weekend bijna 50 miljoen Amerikanen reizen in het kader van Independence Day (zondag 4 juli), zo stelt de American Automobile Association. Zij pakken niet allemaal het vliegtuig, maar de FAA verwacht veel drukte en lange wachtrijen op vliegvelden. Afgelopen zondag 27 juni registreerde de TSA al meer dan 2 miljoen vliegende reizigers – het hoogste aantal mensen op een dag sinds het begin van de pandemie.

Sommige vliegvelden schieten inmiddels al door de aantallen reizigers van 2019. Het dagelijkse aantal passagiers zou volgens de TSA dit weekend wel eens door de 2,3 miljoen kunnen gaan. “Het is hartverwarmend om te zien dat mensen weer reizen om dit weekend de onafhankelijkheid van ons land te vieren. We blijven passagiers erop wijzen geduldig te blijven en rustig door de security checkpoints en het vliegtuig te gaan” zegt TSA-voorzitter David Pekoske. De TSA adviseert reizigers om vroeger dan normaal naar het vliegveld te komen.

Amerikaanse maatschappijen maken zich dan ook op voor vluchtaantallen die er sinds 2019 niet meer zijn geweest. Zo verwacht American Airlines 5.500 vluchten per dag uit te voeren deze week. Southwest Airlines vreest daarnaast voor personeelstekorten. De maatschappij moest afgelopen weekend veel vluchten vertragen of annuleren doordat personeel vrij had genomen. Er is met name een tekort aan piloten. Afgelopen november kampte Delta bijvoorbeeld tijdens Thanksgiving al met een gebrek aan beschikbare piloten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button