fbpx
AirbusAirlinesBestellingenNieuwsVliegtuigen

Air Belgium ruilt A340’s om voor A330neo’s

Air Belgium heeft een overeenkomst met Airbus gesloten over de aanschaf van twee nieuwe A330neo toestellen. De maatschappij wil hiermee de drie oudere Airbus A340-300’s vervangen.

Eerder gingen de geruchten al dat Air Belgium de nieuwe neo vliegtuigen wilde aanschaffen. De maatschappij bevestigt nu deze geruchten tegenover Simple Flying. De toestellen moeten al in oktober van dit jaar ingezet worden.

A330neo’s

Het lijkt erop dat de Airbussen niet nieuw gebouwd worden voor Air Belgium. Dit is vanwege de korte tijd tussen de bestelling en de verwachte ingebruikname. Het failliete Air Berlin had bestellingen openstaan voor dit type. Maar nog voordat Air Berlin deze kon gebruiken kwam het bedrijf in financieel noodweer. De verwachting is dat Air Belgium deze nieuwe toestellen zal overnemen.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button