fbpx
IncidentenMilitairNieuwsVeiligheid

C-130 stort neer met 92 inzittenden in Filipijnen

Een C-130 Hercules van de Filipijnse luchtmacht die militaire troepen vervoerde is zondag neergestort. Er zaten 92 inzittenden in het toestel, zegt het Filipijnse ministerie van Defensie.

Het toestel is neergestort op een vliegveld in Cagayan de Oro, een stad in het zuiden van het land. Volgens ABS CBN News zijn er in elk geval 40 passagiers gered en worden behandeld in het ziekenhuis van de 11e infanteriedivisie in Busbus-stad, Sulu. De C-130 met staartnummer 5125 die bij het ongeluk betrokken was steeg op van de luchtmachtbasis Kolonel Jesus Villamor naar de luchthaven van Lumbia en vervoerde vervolgens personeel naar Jolo. Volgens bronnen raakte het vliegtuig door onbekende oorzaak van de landingsbaan. Op foto’s is te zien dat het toestel in brand staat. Over de andere inzittenden is niets bekendgemaakt.

De Lockheed C-130 Hercules is een militair transportvliegtuig. Het toestel dient voor vervoer van militair personeel en materieel. De Hercules is dankzij een achterlaadklep niet afhankelijk van speciale beladingsfaciliteiten op luchthavens.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button