fbpx
Groningen AirportInnovatieMaastricht AirportNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenOpmerkelijkVliegvelden

Camera’s voor remote tower op Eelde geïnstalleerd

De Luchtverkeersleiding Nederland heeft de camera’s voor het remote tower systeem op de al eerder opgebouwde mast gehesen. Met de installatie van deze unit kan er begonnen worden met het uitvoerig testen van de nieuwe technische systemen en infrastructuur. Vier maanden geleden begon de bouw van de cameramast.

Remote tower

De cameramast op Eelde moet het mogelijk maken om toren verkeersleiding vanuit een andere locatie te voorzien. Ook zullen op termijn de torens op Beek en Eelde verdwijnen en zal de verkeersleiding gecentraliseerd worden. Dan zullen de verkeersleiders vanuit het hoofdkantoor op Schiphol-Oost actief zijn. Deze technologie moet ervoor zorgen dat het vliegverkeer veiliger, efficiënter en tegen lagere kosten afgehandeld kan worden.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button