fbpx
AirlinesFinancieelNieuws

40 miljoen euro steun voor Alitalia

Eerder deze week kondigde de Europese Commissie aan het Italiaanse steunpakket van bijna 40 miljoen voor Alitalia te hebben goedgekeurd

De Italiaanse regering informeerde de Europese Commissie vorige week voor het eerst over het steunpakket van 39,7 miljoen euro. Hierop volgde een akkoord. Het bedrag betreft een vergoeding van de schade die Alitalia in maart en april leed. De Commissie verklaarde:

“De beperkingen die in Italië en andere landen zijn ingevoerd om de verspreiding van een tweede en derde golf van de coronaviruspandemie te beperken, hebben de activiteiten van Alitalia zwaar getroffen. Als gevolg daarvan heeft Alitalia tot minstens 30 april 2021 aanzienlijke exploitatieverliezen geleden.”

Vóór de aankondiging van deze week was het laatste steunpakket ter waarde van 12,8 miljoen euro in mei goedgekeurd. Sinds de Commissie Alitalia voor het eerst financiële steun verleende in september 2020, deed zij dit inmiddels vijf keer. De luchtvaartmaatschappij zag zich ook genoodzaakt uitgebreide herstructureringsmaatregelen te plannen als gevolg van de coronacrisis.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button