fbpx
AirlinesDuurzaamheidFinancieelNieuws

CO2-taks op alle vertrekkende vluchten in Portugal

Vanaf deze maand geldt er voor alle uit Portugal vertrekkende vluchten een CO2-taks. De belasting geldt voor zowel korte- als langeafstandsvluchten.

De nieuwe Portugese belasting wordt sinds 1 juli in heffing gebracht, zo meldt Aviacionline. Daardoor wordt van alle passagiers die vanaf een Portugees vliegveld vertrekken een extra belasting van 2 euro geheven ter compensatie van de uitstoot van hun vlucht. Het maakt daarbij niet uit of het om bijvoorbeeld een korte binnenlandse vlucht of juist een lange, intercontinentale vlucht gaat.

Steeds meer Europese landen hanteren een vliegbelasting, waaronder sinds het begin van dit jaar Nederland. In Portugal wordt de CO2-taks geïnd door luchtvaartmaatschappijen zelf, en moet deze op de vijfde dag van iedere maand worden doorbetaald aan de Portugese luchtvaartautoriteit ANAC. Voor veel luchtvaartmaatschappijen zorgt de belasting niet voor een groot prijsverhogend effect. Voor low-costmaatschappijen heeft de maatregel relatief gezien wel iets meer gevolgen.

De belasting is te zien bij nieuwe boekingen als ‘J9’

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button