fbpx
737 MAXBoeingCoronavirusMaatschappijenNieuwsNL NieuwsTUIVliegtuigen

Nederlandse Boeing 737 MAX levert 150.000 vaccins aan Kaapverdië

Eerder deze week heeft TUI een vlucht uitgevoerd richting Kaapverdië met 150.000 AstraZeneca-vaccins aan boord. Deze vaccin zijn door Nederland beschikbaar gesteld voor het COVAX-programma. Dit is een internationaal programma waarin landen vaccinaties kunnen doneren die vervolgens ingezet kunnen worden in landen die zwaar getroffen worden door de pandemie. De eerste vlucht van dit programma werd door een Boeing 737 MAX, met registratie PH-TFP, van TUI uitgevoerd.

Naast de 150.000 AstraZeneca-vaccins zijn er ook verschillende hulpverleners naar het eiland gestuurd om mee te helpen deze vaccins te zetten. Op termijn zullen meer van dit soort vluchten volgen naar verschillende bestemmingen op de wereld. Naast Kaapverdië zal de hulp naar Suriname en Indonesië ook toenemen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button