fbpx
DuurzaamheidEmbraerKLMNaast het nieuwsPiloten en CrewVideoVliegtuigen

Achter de schermen bij de nieuwe KLM Embraer E195-E2 | Video

In februari van dit jaar kwam de eerste Embraer E195-E2 van KLM in Nederland aan. Het vliegtuig is lichter, groter, stiller en zuiniger dan de voorgaande versies. In deze video: een kijkje in het toestel en een blik achter de schermen bij KLM.

© KLM

KLM’s E195-E2

De eerste E195-E2 (PH-NXA) is tevens de vijftigste Embraer in de vloot van KLM. In totaal heeft KLM 25 vliegtuigen van het type besteld. Ten opzichte van de E190 is het nieuwe type stiller en zuiniger, en biedt het passagiers volgens KLM meer comfort en gemak. Aan boord van het toestel bevinden zich 132 stoelen, waarvan twintig in Business Class, acht in Economy Comfort en 104 in Economy.

“De nieuwe E2 gaat echt een verschil maken,” zegt Warner Rootliep, Managing Director van KLM Cityhopper, bij de ontvangst van het vliegtuig. “De toevoeging van de E195-E2 aan onze vloot is een cruciaal onderdeel van ons plan om onze ecologische voetafdruk in 2030 met 50 procent per passagier per kilometer te verminderen. Niet alleen is de E195-E2 een economisch aantrekkelijk vliegtuig, het past ook perfect binnen ons duurzaamheidsinitiatief ‘Fly Responsibly’. Het vernieuwen van de vloot zorgt momenteel voor de grootste CO2-reductie.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button