fbpx
Business JetsNieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVeiligheid

Schiphol-Oostbaan tijdelijk buiten gebruik

De Schiphol-Oostbaan (04/22) is deze maand tijdelijk buiten gebruik. Het kleine, zakelijke vliegverkeer zal daarom gebruikmaken van de andere banen.

De Schiphol-Oostbaan zal van 12 tot en met 23 juli gesloten zijn voor onderhoud. In deze periode is de baan volledig gesloten voor vliegverkeer. De sluiting heeft vooral gevolgen voor de kleinere, zakelijke luchtvaart, die gebruik zal maken van de andere start- en landingsbanen.

Jaarlijks wordt aan alle start- en landingsbanen van Schiphol regulier onderhoud uitgevoerd. Op deze manier blijft het asfalt in goede en veilige conditie. Aan de Oostbaan zullen herstellende werkzaamheden aan het asfalt worden uitgevoerd. Daarnaast worden ook de markeringen op het asfalt bijgewerkt. Tot slot worden ook de bekabeling en de elektra gecontroleerd, en worden omliggende grasvelden gemaaid.

Naast de Schiphol-Oostbaan was eerder dit jaar de Polderbaan aan de beurt. Deze was toen bijna vier maanden gesloten voor groot onderhoud. Daar werd het baanoppervlak met ruim 150.000 ton asfalt compleet vernieuwd. Ook werd er nieuwe bekabeling aangelegd voor de nieuwe LED-baanlampen. Het ILS-systeem kon ook op vervanging rekenen. Neem hier een kijkje achter de schermen bij het grote onderhoud.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button