fbpx
Air France-KLMKLMMaatschappijenNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenRoutes en BestemmingenSchiphol AirportVliegtuigenVliegvelden

Schiphol momenteel drukste luchthaven van Europa

Schiphol is op dit moment de drukste luchthaven van Europa. Nergens anders in Europa starten en landen er zoveel vliegtuigen als op Schiphol. Eerst moest de luchthaven zijn meerdere nog erkennen in Istanboel en Parijs Charles-De-Gaulle. Nu staat Nederlands grootste luchthaven weer op plaats één.

Uit gegevens van Eurocontrol blijkt dat Schiphol op 7 juli 893 vluchten afhandelde. Dat waren er 19 meer dan op Istanboel dat op plaats twee staat. De afgelopen twee weken maakte Schiphol een enorme groeispurt door. Het luchtverkeer steeg in die periode met 35%. Deze enorme groei is grotendeels te danken aan KLM dat een groei realiseerde van 42%. Daarmee is zij de vijfde luchtvaartmaatschappij in Europa als het gaat om het aantal vluchten.

De toename in het aantal vluchten betekent niet meteen een enorme stijging van het aantal passagiers. Deze cijfers worden vaak een aantal weken later bekend gemaakt. Bekijk hieronder de top 10 drukste luchthavens als het gaat om het aantal vluchten per dag.

©Eurocontrol
©Eurocontrol

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button