fbpx
Air France-KLMBestellingenKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpenTransaviaVliegtuigen

Grootste vliegtuigorder ooit van Air France-KLM

Air France-KLM heeft bij Airbus en Boeing een offerteaanvraag voor 160 vliegtuigen voor middellange afstand ingediend. Dat meldt CEO Benjamin Smith van de luchtvaartgroep maandag in het Financiële Dagblad.

Volgens Benjamin Smith zijn de 160 vliegtuigen bedoeld voor de Franse en Nederlandse tak van Transavia en KLM. Hij noemt de order een hoogtepunt wat tot nu toe bereikt is onder zijn leiding, hoewel de order nog niet oficieel is.

De middellange afstand-vliegtuigen van KLM en Transavia bestaan nu nog uit Boeing 737-700’s en 737-800’s. Deze zijn binnenkort aan vervanging toe. De grote order betreft dus vermoedelijk de vervanging van deze toestellen. Mogelijke kandidaten zijn de Airbus A220 en A320neo en de Boeing 737 MAX. Air France-KLM bestelde tot nu toe nog geen A320neo’s of Boeing 737 MAX’en, maar wel A220’s.

“We hebben wel een klein beetje op dit vlak gedaan, het staat al op de agenda vanaf 2004, maar het is nooit zo op z’n plaats gezet als nu. Ik ben heel blij dat we deze order, de grootste in de geschiedenis van de groep, bij elkaar kunnen voegen”, zo zegt Smith.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button