fbpx
IncidentenNieuwsOpmerkelijkVeiligheid

Passagier vastgebonden aan stoel op American Airlines-vlucht

Vorige week dinsdag hebben stewardessen een eersteklas passagier met ducttape vastgebonden aan haar stoel nadat ze hen fysiek aanviel en probeerde de deur van het vliegtuig te openen.

Luchtvaartmaatschappijen en de FAA treden hard op tegen passagiers die stewardessen aanvallen. De meldingen van incidenten hebben een recordhoogte bereikt in de Verenigde Staten. De FAA beveelt regelmatig aanzienlijke boetes aan en luchtvaartmaatschappijen dringen aan op strafrechtelijke maatregelen. American Airlines en andere in de Verenigde Staten gevestigde luchtvaartmaatschappijen hebben in 2021 meer dan 2.500 passagiers bij de FAA gemeld wegens storend gedrag.

Het Incident

Vlucht AA1774 steeg op vanuit Dallas en was onderweg naar Charlotte toen een vrouwelijke passagier een zenuwinzinking kreeg. Volgens TikTok-gebruiker @lol.ariee schreeuwde de passagier dat ze het vliegtuig uit wilde en stormde ze vervolgens naar de uitgang en begon ze op de deuren te slaan. Uiteindelijk hebben de stewardessen de passagier met ducttape aan haar stoel vastgemaakt nadat ze hen had gebeten, bespuugd en aangevallen. Het vliegtuig is geland op Charlotte waar politiepersoneel haar van boord verwijderde.

In een verklaring noemt American Airlines het incident een “potentieel veiligheidsrisico”: “De bemanning aan boord van American Airlines vlucht 1774 meldde een potentieel veiligheidsrisico nadat een klant probeerde de voorste deur te openen en een stewardess fysiek aanviel, beet en verwondde. “Voor de veiligheid van andere klanten en onze bemanning werd de persoon vastgehouden tot de vlucht landde in Charlotte en kon worden opgevangen door de politie en hulpverleners.”

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button