fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en Crew

Ryanair maakt ruimte voor veel nieuwe piloten

Ryanair heeft maandag aangekondigd dat het bedrijf piloten gaat werven. De herstelfase waar Ryanair nu in zit, biedt ruimte voor nieuwe piloten.

Ryanair heeft een wervingscampagne aangekondigd voor 2.000 nieuwe piloten. De luchtvaartmaatschappij hoopt hun plan binnen een tijdspan van drie jaar te voltrekken. Ryanair heeft inmiddels zijn eerste Boeing 737-8200 in ontvangst genomen en er volgen nog meerdere ontvangsten. Deze nieuwe toestellen helpen de kosten te verlagen, het brandstofverbruik terug te dringen en CO2-uitstoot te verminderen.

Dit creëert ook kansen voor ervaren en aspirant-piloten om pilotenbanen in de luchtvaart te bemachtigen. Ryanair werkt samen met Airline Flight Academy in Dublin om Boeing 737-trainingscursussen te geven als onderdeel van de wervingscampagne. De eerste trainingen vinden plaats tot en met 2021, om zo klaar te kunnen zijn voor de zomer van 2022.

Darrell Hughes, directeur Mensen van Ryanair, zegt: “Dit is geweldig nieuws voor ervaren piloten en aspirant-piloten, maar ook voor onze eigen piloten die snel promotie zullen kunnen maken. Gedurende de hele pandemie heeft Ryanair nauw samengewerkt met onze mensen om banen te redden. We zijn verheugd om te beginnen met het plannen van een terugkeer naar groei in de komende jaren als we herstellen van de Covid-19 crisis en groeien naar 200m gasten in FY2024”.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button