fbpx
IncidentenNieuwsOpmerkelijkTypeVideo

Passagier activeert evacuatieglijbanen wegens ‘benauwdheid’ | Video

Een Boeing 747-400 van Rossiya Airlines van Moskou naar Antalya liep vertraging op nadat de evacuatieglijbaan automatisch werd geactiveerd. Een passagier had het blijkbaar ‘te benauwd’.

Het toestel was klaar voor vertrek en de evacuatieglijbanen stonden klaar voor gebruik. Op dat moment besloot een passagier een deur te openen, waardoor de evacuatieglijbaan werd ingezet. Het incident vond plaats op de internationale luchthaven Moskou Sheremetyevo in Rusland. Als gevolg daarvan liep Rossiya Airlines vlucht FV5625 naar Antalya een vertraging op van vier uur. Het vliegtuig werd vervangen door een reservevliegtuig. Alle passagiers stapten uit en werden ondergebracht in het reservetoestel. De vervangende Boeing 747-400 vertrok om 06:42 uur plaatselijke tijd uit Moskou en kwam om 09:53 uur plaatselijke tijd aan in Antalya.

De luchtvaartmaatschappij is van plan de kosten van de vluchtvertraging, de vervanging van het vliegtuig en de vervanging van de evacuatieglijbaan op de tweede linkerdeur te herstellen. De luchtvaartmaatschappij onderzoekt het incident en stelt een commissie in.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button