fbpx
DefensieHelikoptersMilitairNieuwsNL NieuwsType

Nederlandse helikopter helpt zuiderburen

De Nederlandse luchtmacht stelt een van de NH90-maritieme gevechtshelikopters beschikbaar voor België. De regio rond Luik wordt momenteel hard getroffen door de hevige regenval van afgelopen dagen. Veel dorpen staan gedeeltelijk onderwater of hebben veel last van de grote hoeveelheid water. Vanwege de grote overlast heeft België de EU-partners gevraagd om hulp. Nederland heeft een NH90 en duikteam beschikbaar gesteld om te assisteren.

NH90

De NH90 is erg geschikt voor eventuele reddingsvluchten. Het toestel beschikt over een lier, daarmee kan de helikopter een verticale evacuatie uitvoeren. Deze manier van evacueren wordt vaak gebruikt als slachtoffers op een lastige plaats staan.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button