fbpx
AirlinesNieuwsVliegvelden

200 TAP-vluchten geannuleerd wegens staking Lissabon

Zaterdag begon het grondpersoneel een tweedaagse staking op de luchthaven Lissabon. Ruim 200 vluchten van TAP Air Portugal zijn geschrapt. Zo meldt het persbureau Reuters.

Het gaat over het afhandelingsbedrijf Groundforce, dat in ernstige financiële moeilijkheden verkeert als gevolg van de pandemie. De werknemers van het bedrijf staken omdat zij weinig salaris krijgen. Zij eisen tijdens de staking dat de lonen en het vakantiegeld zo snel mogelijk wordt uitbetaald. TAP Air Portugal, de nationale luchtvaartmaatschappij van het land, heeft vooral last van de staking omdat zij gebruikmaakt van de diensten van dat bedrijf.

TAP heeft hulp aangeboden aan Groundforce, om de werknemers van Groundforce zelf uit te betalen, maar het voorstel werd afgewezen. Volgens Thierry Ligonnière, voorzitter van de nationale luchthavenautoriteit Aeroportos de Portugal, kunnen de vluchten naar Lissabon in de loop van maandag weer volgens schema worden uitgevoerd.

De twee vluchten die voor zondag gepland stonden van TAP, vanaf Schiphol naar Lissabon zijn geannuleerd. Hetzelfde geldt voor de vlucht van 7.00 uur op maandag. KLM, easyJet en Transavia vliegen zondag en maandag voorlopig gewoon volgens schema.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button