fbpx
AirbusIncidentenNL NieuwsVeiligheidVliegtuigen

Air Baltic A220 krijgt motorproblemen vlak na landing

Een Airbus A220 van Air Baltic is op de taxibaan tot stilstand gekomen nadat beide motoren plots uitvielen na de landing op de luchthaven van Kopenhagen.

De Airbus A220 met registratie YL-AAQ is vorige week op baan 04L geland van Kopenhagen als vlucht BT-139 vanuit Riga International Airport, Letland. Zodra het vliegtuig op de landingsbaan is geland, zijn beide Pratt & Whitney PW1500G motoren ineens uitgevallen. De piloten hebben het vliegtuig afgeremd en hebben de baan zelf vrij gemaakt. De bemanning heeft naar verluidt een ‘high-speed exit’ gebruikt om de baan snel vrij te maken voor ander vliegverkeer. De A220 is vervolgens naar een afgelegen standplaats gesleept nadat alle passagiers van boord zijn gegaan. Er zijn geen gewonden gevallen.

De Airbus A220 met het motortype Pratt & Whitney PW1500G heeft al vaker last van motorproblemen. Drie incidenten met motorstoringen hebben plaatsgevonden bij de A220 van Swiss. De FAA beschouwt dit als een ernstig veiligheidsprobleem.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button