fbpx
NieuwsOpmerkelijkVeiligheidVliegtuigenVliegvelden

Man wil geen bagagekosten betalen en doet bommelding

Halverwege juli lag het vliegverkeer op de luchthaven van Florida lange tijd stil. De oorzaak was een valse bommelding, meldt NBC News.

Een 74-jarige Canadees kreeg het aan de stok met een medewerker van Air Canada. Het medium omschrijft de woordenwisseling als ‘een verhitte verbale discussie’. De reden hiervoor was dat hij het niet eens was het de extra kosten voor zijn bagage en het zogeheten ‘no cash-beleid’. Daarvoor zou hij vanaf vertrekhal 2 naar vertrekhal 3 moeten lopen om een Visa-creditcard te kopen voor de kosten van zijn handbagage. De Canadees was het daar niet mee eens, liet zijn bagage staan, liep weg en zei dat hij een bom in zijn bagage zou hebben zitten. De bommelding bleek achteraf vals te zijn, maar deze werd uiterst serieus genomen.

Vliegverkeer Florida ligt grotendeels plat

De luchthaven van Florida kwam gelijk in actie. Vertrekhallen 2, 3 en 4 werden onmiddellijk geëvacueerd, net zoals in 2017 toen een schutter het vuur opende in terminal 2. Daarnaast lagen alle operaties op het vliegveld per direct stil. De sluiting van de vertrekhallen vanwege de bommelding duurde ongeveer vier uur. Een groot aantal inkomende en uitgaande vluchten naar Ford-Lauderdale Hollywood International Airport lag ook lange tijd stil. Er waren vijftig vertraagde vluchten en acht zelfs geannuleerd.

Flinke straf voor bommelding

De man die af wilde reizen naar Toronto is later gearresteerd en beschuldigd van het doen van een valse bommelding op de luchthaven van Florida. De politie omschreef het als ‘het plaatsen van een bom, explosief of massavernietigingswapen.’ Voor zo’n actie kan men een gevangenisstraf krijgen tot vijftien jaar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button