fbpx
BoeingNaast het nieuwsTypeVideoVliegtuigen

Zeldzame vogel op Schiphol: Boeing 747-200 | Video

Vroeger vlogen ze nog vaak rond in Europa. Tegenwoordig is de Boeing 747-200 ‘classic’ toch zeldzaam geworden. Zie hier de aankomst en het vertrek van een GeoSky 747-200 op Schiphol.

De Georgische luchtvaartmaatschappij GeoSky is opgericht in 2017 en vervoert vracht over de hele wereld met drie Boeing 747-200F’s. Vanaf hun homebase in Georgië vliegen de toestellen regelmatig naar Europa en Azië. De Boeing 747-200 is de verbeterde versie van het vliegtuigtype Boeing 747-100. De eerste bestelling van de 747-200 werd op 19 december 1968 door KLM geplaatst.

Hedendaags is het zeldzaam als je dit toestel ziet vliegen. Op 8 juli kwam de 747-200 van GeoSky naar Schiphol vol met vracht vanuit Tbilisi in Georgië. Op een zonnige middag landde het toestel op baan 18R en vertrok twee uur later weer naar Tbilisi. De 747 met de registratie 4L-GEO vloog vroeger onder andere voor British Airways.

© Aviation_NL

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button