fbpx
BoeingCargoNieuwsOpmerkelijkPiloten en CrewVeiligheid

Motor Boeing 747 vat vlam na take-off

Een Boeing 747-8F van UPS keerde maandag terug naar Hong Kong International Airport. Een van de vier motoren had vlam gevat, meldt AVHerald.

Het toestel van de vrachtmaatschappij UPS met registratie N624UP, vertrok om 12:16 uur lokale tijd vanaf de internationale luchthaven in Hong Kong. De 747 was onderweg naar Dubai International Airport. Vlak na de take-off bleek dat er iets niet helemaal snor zat.

Motor 747 overschreed grenswaarden

De bemanning van de 747 kreeg een brandwaarschuwing. Een van de motoren had namelijk tijdens de klim vanuit Hong Kong een grenswaarde overschreden. De bemanning stuurde onmiddellijk een signaal naar de verkeerstoren van het vliegveld waar vanaf de Jumbo vertrokken was. De piloten gaven aan terug te willen keren vanwege een motorstoring.

Ondersteuning in Hong Kong

Na het signaal van de crew besloot de luchthaven meerdere brandweerwagens ter ondersteuning naar de landingsbaan te sturen. De klim van het toestel werd per direct stopgezet en de UPS keerde terug naar de noordelijke landingsbaan van het vliegveld in Hong Kong. Daar wachtten de brandweerwagens de 747 op en spoten water en schuim om het vuur in de motor te doven.

747 maakt rondje

Uit gegevens van Flightradar24 blijkt dat de Boeing een rondje maakte boven de Zuid-Chinese zee. De 747 steeg op vanaf de zuidelijke startbaan. Het hoogste punt dat het UPS-vliegtuig bereikte was 7,375 feet (omgerekend 2,3 kilometer). Uiteindelijk zou het toestel na een kwartiertje te hebben gevlogen landen op de noordelijke landingsbaan. Daar kwam de Boeing uiteindelijk tot stilstand zoals te zien is op Flightradar24 en deze tweet. Zoals te zien bluste de brandweer de motor op de landingsbaan.

In april werd bekend dat UPS nog zeven van deze 747-8F’s besteld heeft.

De 747-8F van UPS maakt een rondje boven de Zuid-Chinese zee. © Flightradar24.com
De motorbrand wordt van de 747-8F wordt geblust op de landingsbaan. © Flightradar24.com

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button