fbpx
AirbusAirlinesBestellingenFinancieelNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

ITA kiest mogelijk voor Airbus bij miljardendeal

Airbus is volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera dichtbij een miljardenorder van ITA, de opvolger van de failliete Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia.

ITA praat ook met Boeing over de aanschaf van vliegtuigen. Hoewel Airbus dus de beste papieren heeft, zou Boeing nog met een verrassingsaanbod kunnen komen “waarbij de vliegtuigen met kortingen tot wel 70 procent” worden aangeboden, schrijft de Corriere. Het zou gaan over de aanschaf van 81 vliegtuigen de komende vier jaar die een waarde zou hebben van 4,5 miljard euro.

ITA begint op 15 oktober met het aanbieden van vluchten. In de periode dat Alitalia failliet ging, trokken lowcost-maatschappijen een groot deel van de Italiaanse markt naar zich toe. ITA is van plan om in eerste instantie met 52 vliegtuigen te vliegen. Vanaf 2022 moeten de eerste nieuwe toestellen de oudere toestellen vervangen. Rond 2025 moet de vloot bestaan uit 105 vliegtuigen, waarvan 81 van de nieuwste generatie uit de nieuwe deal.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button