fbpx
CoronavirusNieuwsNL Nieuws

Oranje reisadvies vervalt voor elk EU-land

Vanaf morgen krijgen alle landen binnen de EU een gele of groene kleurcode, waardoor het makkelijk wordt erheen te vliegen.

Het kabinet past de regels voor vakanties binnen Europa aan. Vanaf morgen gaan nieuwe kleurcodes gelden. Geen enkel EU-land wordt dan nog afgeraden als vakantieland. Op dit moment hebben Spanje, Portugal, Cyprus en Andorra nog kleurcode oranje. Deze landen gaan morgen, net als alle andere Europese landen, naar geel. Een land kan alleen nog op oranje worden gezet als daar een gevaarlijke nieuwe variant van het virus opduikt.

In elk land wordt er nog steeds volop getest bij aankomst. Mensen die niet volledig gevaccineerd zijn of geen corona-herstelbewijs hebben, moeten vanaf 8 augustus een negatieve test kunnen overhandigen wanneer ze terugkeren naar Nederland vanuit een ‘geel’ EU-land. Mensen die volledig gevaccineerd zijn, krijgen het advies om bij terugkomst zichzelf te testen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button