fbpx
Air FranceAirbusNieuwsTypeVideoVliegtuigen

Eerste Air France A220 rolt van de band | Video

De eerste Airbus A220 van Air France heeft de paint shop verlaten in de kleuren van het bedrijf. Air France bereidt zich voor om dit vliegtuig in september te verwelkomen op Paris-Charles de Gaulle.

Air France gaat door met de vernieuwing van haar vloot. Eind september neemt de luchtvaartmaatschappij de eerste van de 60 Airbus A220-300’s in ontvangst, die het bedrijf heeft besteld om de oudere Airbussen (A318’s en A319’s) te vervangen.

De Airbus A220 heeft onlangs de Airbus paint shop in Mirabel verlaten, dichtbij Montreal. Het toestel draagt de nieuwe Air France-kleuren en is aan de voorkant van de romp voorzien van het gevleugelde zeepaardje, het historische symbool van de luchtvaartmaatschappij. De Airbus A220 is gemaakt van lichtere composietmaterialen en verbruikt 20% minder brandstof dan vliegtuigen van de vorige generatie. Het zal een essentiële rol spelen voor de doelstellingen van Air France op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Voordat het toestel naar Parijs vertrekt, zal het een reeks testvluchten ondergaan. Na aankomst wordt het toestel gedurende meer dan een maand gebruikt om de piloten van de luchtvaartmaatschappij op te leiden.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button