fbpx
CoronavirusNieuwsRoutes en BestemmingenVeiligheid

Verenigd Koninkrijk stopt met quarantaineplicht voor reizigers uit de EU en VS

Het Verenigd Koninkrijk zal met ingang vanaf 2 augustus weer volledig gevaccineerde reizigers toelaten uit de EU en de VS.

Het besluit heeft lang op zich laten wachten, maar het is er uiteindelijk toch gekomen. Volledig gevaccineerde mensen uit de Europese Unie en de Verenigde Staten hoeven bij aankomst in Engeland niet meer verplicht in quarantaine. Vanaf 2020 is er, onder andere vanuit de reisbranche, veel kritiek geweest op het beleid dat het Verenigd Koninkrijk voerde. Eerder hoefde alleen reizigers die ingeënt waren in Engeland niet in quarantaine bij aankomst, maar nu hoeven ook reizigers die gevaccineerd zijn buiten Engeland niet meer in quarantaine. Één voorwaarde blijft wel dat de reiziger uit groen of oranje gebied moet komen. Het Vernigd Konikrijk accepteerd reizigers die zijn ingeënt met een van de onderstaande vaccinaties:

  • Moderna – twee dosissen
  • AstraZeneca – twee dosissen
  • BioNTech Pfzier – twee dosissen
  • Janssen – een dosis

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button