fbpx
AchtergrondAirbusNaast het nieuwsOpmerkelijkVideoVliegtuigen

Video: Beluga XL maakt een touch-and-go

De Beluga XL van fabrikant Airbus is een unieke verschijning. Airbus ontwikkelde het toestel voor het vervoer van vliegtuigonderdelen. Het eerdere type, de Airbus A300-600ST Beluga, bleek ‘te klein’, en dus kwam de XL-variant. De machine is 63 meter lang (vergelijkbaar met een A330-300) en bijna 19 meter hoog (vergelijkbaar met een 747-400). Het toestel kan hierdoor twee vleugels van een A330 meenemen. Begin dit jaar was de Beluga nog te zien op Schiphol.

Bekijk in deze terugblik de beelden van een touch-and-go van de Beluga XL!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button