fbpx
IncidentenMaatschappijenNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkSchiphol AirportTransaviaVeiligheid

Transavia-vlucht geannuleerd na verbaal geweld tegen cabinepersoneel

Volgens De Telegraaf is een Transavia-vlucht van Schiphol naar Napels zondag aan het eind van de middag geannuleerd. Een passagier maakte voor vertrek stevige onenigheid met het cabinepersoneel aan boord.

Een woordvoerder van Transavia bevestigt aan de krant dat een vrouw zulke heftige problemen veroorzaakte dat de Koninklijke Marechaussee aan boord moest komen om haar van boord te verwijderen. Het gaat om vlucht HV6413 van Schiphol naar Napels in Italië.

Volgens Menno Swart op Twitter maakte de vrouw zich schuldig aan het veroorzaken van overlast aan boord en werd zij daarom geweigerd door de gezagvoerder. Hij cancelde de vlucht toen andere medepassagiers met de situatie gingen bemoeien. De vrouw werd boos omdat haar bagage niet meekwam aan boord. De vrouw werd verbaal agressief. Ze schreeuwde naar het cabinepersoneel waardoor er een gespannen sfeer ontstond. Ze had ook zelf meegebrachte alcohol gedronken. Er is niet gevochten. In het twitterbericht van Swart staat dat één cabinelid van Transavia niet fit genoeg was om te gaan vliegen. Daardoor was het personeel niet meer compleet en er was op dat moment ook geen reserve-bemanning beschikbaar. Reden om de vlucht te annuleren.

De passagiers kregen een hotelovernachting aangeboden en een vlucht op maandag. Of de vrouw is aangehouden, kon de woordvoerder niet bevestigen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button