fbpx
AirlinesCorendonFinancieelMaatschappijenNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

Overname Corendon niet verplicht voor Sunweb

Het Gerechtshof in Amsterdam heeft bepaald dat Sunweb Corendon niet hoeft over te nemen. Sunweb was hier twee jaar geleden voor in, maar zag er nu toch van af.

Afgelopen jaar was er al een rechtszaak over dit besluit. Toen sprak de Rechtbank al uit dat Sunweb niet verplicht was om Corendon over te nemen. Een gedwongen overname zou leiden tot een groot risico met betrekking tot werkgelegenheid, klanten en leveranciers. Daarnaast had Corendon niet op tijd aan de voorwaarden van de overname voldaan.

Maar daar was en is Corendon het niet mee eens. Bij de vorige uitspraak eiste de rechter dat beide partijen rond de tafel gingen zitten om tot een oplossing te komen. Die kwam er niet en dus stapte Corendon naar het Gerechtshof. Maar dat stelde ook dat Sunweb niet verplicht is tot een overname omdat Corendon niet aan alle voorwaarden heeft voldaan. Hierbij gaat het vooral om twee bevestigingen van de Inspectie Leefomgeving & Transport (ILT). Deze bevestigingen moeten duidelijk maken of Sunweb een nieuw bedrijfsplan moet laten zien. Volgens de rechter bestaat hierover nog te veel onduidelijkheid.

“We zijn blij dat deze rechtszaak tot een einde is gekomen en dat er duidelijkheid is voor onze werknemers en die van Corendon. De uitspraak komt niet als een verrassing, aangezien we altijd vertrouwen hebben gehad in onze juridische positie”, zo meldt topman Mattijs ten Brink. Corendon heeft nog niet gereageerd op de uitspraak.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button