fbpx
Business JetsNieuwsOpmerkelijkVideoVliegtuigenVliegvelden

Privéjet onderweg naar Brussels Airport zit vol met cocaïne

Een privéjet die vanuit Brazilië naar Brussels Airport zou vliegen bleek vol te zitten met cocaïne.

De Braziliaanse politie heeft de Gulfstream IV voor vertrek onderschept op luchthaven Fortaleza International in het noordoosten van het land. De agenten hadden een tip binnengekregen en vroegen een passagier om zijn koffer te openen. Die koffer bleek vol met cocaïne te zitten. Ook op andere plekken in het toestel werd een grote hoeveelheid van het ‘witte goud’ aangetroffen. In totaal bleek het vliegtuig maar liefst 1,3 ton cocaïne aan boord te hebben.

Het is voor het eerst in de Belgische geschiedenis dat er cocaïnesmokkel met een privéjet is ontdekt, zo schrijft HLN. In onderstaande video is te zien dat de politie aan een van de passagiers vraagt om een koffer te openen. Uiteindelijk werden 24 koffers aangetroffen die elk 50 pakketten cocaïne bevatten. De 1,3 ton wit poeder heeft een straatwaarde van ongeveer 65 miljoen euro.

Volgens de eigenaar van de privéjet, het Turkse ACM Air, was het toestel gecharterd door een Spaanse passagier om van Brazilië naar Brussel te vliegen. De Spanjaard zou mogelijk een Belgisch paspoort hebben. Naast de passagiers zou ook de Turkse piloot in Brazilië zijn gearresteerd. Saillant detail is tot slot dat de Gulfstream tot kort geleden toebehoorde aan de Turkse luchtmacht. Het maakte deel uit van de regeringsvloot van president Erdogan en vliegt zelfs nog rond in de beschildering van de Turkse regeringsvliegtuigen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button