fbpx
AirbusAirlinesNieuwsVeiligheidVliegtuigen

Qatar Airways zet deel A350’s aan de grond

Qatar Airways zet dertien Airbus A350’s voorlopig aan de grond vanwege zorgen over de veiligheid van de toestellen.

Bij verschillende Airbus A350’s verslechtert het oppervlak van de romp onder de verflaag sneller dan verwacht. In juni werd al bekend dat de leveringen van nieuwe Qatar A350’s tijdelijk zouden worden stopgezet vanwege de problemen. Nu houdt de maatschappij voorlopig ook dertien operationele vliegtuigen aan de grond. “De toestellen worden effectief uit dienst genomen totdat de hoofdoorzaak kan worden vastgesteld en een goede oplossing beschikbaar is om de onderliggende toestand permanent te verbeteren,” geeft Qatar Airways aan.

Voorlopig komen er verschillende Airbus A330’s in de plaats voor de getroffen A350’s. Qatar Airways kijkt nog naar andere oplossingen om het overige capaciteitsverlies te compenseren. Het is nog onduidelijk hoe lang de problemen zullen aanhouden en hoe lang de toestellen daarmee aan de grond zullen blijven staan.

In een reactie haalt Akbar Al Baker, CEO van de Qatar Airways Group, uit naar Airbus: “Met deze laatste ontwikkeling verwachten wij ten zeerste dat Airbus deze zaak behandelt met de juiste aandacht die zij verdient. Qatar Airways accepteert niets anders dan vliegtuigen die haar klanten de hoogst mogelijke standaard van veiligheid en de beste reiservaring bieden die zij verdienen.  Qatar Airways rekent erop dat Airbus de hoofdoorzaak achterhaalt en de huidige staat permanent herstelt om te voldoen aan de verwachtingen van Qatar Airways en onze toezichthouder, voordat we nog meer A350-vliegtuigen in ontvangst nemen”.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button