fbpx
DefensieMilitairNieuwsNL NieuwsType

Defensie-Chinooks blussen natuurbranden Albanië

Defensie stuurt twee Chinook-transporthelikopters naar Albanië om de heftige bosbranden te blussen.

De branden woeden in een natuurgebied vlak bij de stad Vlorë. De Chinooks gebruiken een bambi bucket om de branden te blussen. De oranjezakken onder de helikopters kunnen 10.000 liter water meenemen. De toestellen worden vaak ingezet tijdens het blussen van bosbranden. De helikopters kunnen vaak op plekken komen waar de brandweer op de grond niet of lastig kan komen. Ook in Albanië is dit het geval.

Niet alleen Nederland stelt helikopters beschikbaar. De lokale autoriteiten hebben beroep gedaan op de Europese Unie. Deze twee partijen hebben een samenwerkingsverband. Naast Nederland hebben ook Tsjechië, Frankrijk, Cyprus en Slovenië materiaal richting Albanië gestuurd. De twee Chinooks zijn via Zuid Frankrijk naar gebied gevlogen. In Albanië staan de helikopters van defensie gestationeerd op een militaire basis. De toestellen zijn op 5 augustus vertrokken vanuit Nederland.

Het komt regelmatig voor dat defensie ter assistentie van de brandweer wordt ingezet. Ook eerder dit jaar kwamen de helikopters al in actie.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button