fbpx
CoronavirusNieuwsOpmerkelijkRoutes en BestemmingenVliegtuigen

Indiase olympiër mag jaar lang gratis vliegen

De Indiase speerwerper Neeraj Chopra mag een jaar lang gratis reizen met IndiGo, omdat hij op de Olympische Spelen een gouden medaille won, meldt The Economic Times.

Enkele uren nadat Chopra zaterdag op de Olympische Spelen in Tokyo een gouden medaille scoorde, kwam IndiGo met het bericht naar buiten dat ze de speerwerper vanaf nu gedurende een jaar gratis vluchten aanbiedt. Op dit moment vliegt de Indiase luchtvaartmaatschappij naar 87 bestemmingen waarvan 63 binnen India.

Uit het statement van IndiGo blijkt wel hoeveel die medaille voor India betekent. “Neeraj, we waren allemaal dolgelukkig toen we hoorden over je opmerkelijke prestatie. Je hebt het land trots gemaakt, en ik weet dat alle IndiGo-medewerkers vereerd zouden zijn je aan boord van een van onze vluchten te mogen verwelkomen’’, gaf Ronojoy Dutta, Chief Executive Officer van IndiGo, aan.

Tweede gouden plak Olympische Spelen

Dat deze medaille zo belangrijk is voor India heeft ermee te maken dat het land twaalf jaar geleden voor het laatst een gouden plak won. Op de Olympische Spelen van Peking in 2008 wist schutter Abhinav Bindra de eerste individuele gouden medaille binnen te halen. Chopra overtrof overigens met zijn eerste plek de rest van de deelnemers.

Geen toeschouwers bij Olympische Spelen

Normaal gesproken zijn de Olympische Spelen ‘gouden’ tijden voor de luchtvaartsector. Luchtvaartmaatschappijen vervoeren tijdens de Spelen tienduizenden toeristen richting het land waar het evenement gehouden wordt. Dit jaar was dat echter niet het geval. Japan besloot dat er geen toeschouwers aanwezig mochten zijn. Dat komt hard aan, vooral als je beseft dat de Olympische Spelen maar liefst 40 miljoen bezoekers hadden moeten trekken. Uit cijfers van de IATA blijkt overigens ook dat het herstel van de luchtvaartsector heel voorzichtig gaat.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button