fbpx
AirlinesCoronavirusNieuwsOpmerkelijkPiloten en Crew

United maakt vaccinatie verplicht voor personeel

United gaat een vaccinatieplicht instellen voor haar personeel. Daarmee is het de eerste grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die daartoe overgaat.

Het idee van verplichte vaccinatie voor specifieke groepen mensen is niet onbekend in de luchtvaartsector. United doet daar nog een schepje bovenop. Iedereen binnen de Amerikaanse tak van het bedrijf moet verplicht gevaccineerd zijn om weer aan het werk te kunnen. Dat geldt dus niet alleen voor het vliegend personeel maar ook gate, grond en kantoorpersoneel. Medewerkers hebben nog tot 25 oktober om de prik te halen.

Alhoewel de maatschappij een strikt beleid hanteert voor het personeel kunnen er uitzonderingen gemaakt worden. Volgens woordvoerders zal dit per geval bekeken worden. Als medewerkers deze uitzondering toegewezen krijgen zullen de mensen te allen tijden een gezichtsmasker moeten dragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button