fbpx
Business JetsNieuwsOpmerkelijkRoutes en BestemmingenVliegtuigenVliegvelden

Met dit vliegtuig vloog Messi naar Parijs

Lionel Messi arriveerde dinsdag in Parijs. De voetballer is bezig met een transfer van FC Barcelona naar PSG.

De Argentijnse aanvaller vloog met een Bombardier Globaal 7500, met registratie 9H-VIB, naar Parijs Le Bourget Airport, een vliegveld ten noorden van de Franse stad waar de Paris Air Show om de twee jaar gehouden wordt. Na een vlucht van circa anderhalf uur landde de voetballer omstreeks 13:30 uur in Frankrijk.

Online en offline belangstelling

Voor de vlucht was zowel online, als offline veel belangstelling voor Messi. Op het vliegveld stonden een hoop supporters de Argentijn op te wachten. Al vanaf dat hij het vliegtuig uitstapt, staan er op het platform veel fotografen die graag een foto van de voetballer willen schieten. Daarnaast verzamelde zich voor Parijs Le Bourget Airport ook een flink aantal supporters om een glimp van Messi op te vangen.

Terwijl een hoop mensen hem fysiek wilde zien, was er volgens Flightradar24 ook online veel belangstelling voor de Argentijnse aanvoerder. Toen Messi onderweg was van Barcelona naar Parijs volgde halverwege de reis meer dan 50.000 mensen zijn vlucht. Uiteindelijk liep dat aantal tot vlak voor de landing op tot maar liefst 119.000.

Messi na 21 jaar weg uit Barcelona

Vorige week kwam opmerkelijk nieuws naar buiten dat Messi FC Barcelona ging verlaten. De Argentijn en de Catalaanse club kwamen uiteindelijk niet tot een nieuw contract. Vanwege de financiële situatie van de club van Ronald Koeman slaagde zij er niet in om Messi te kunnen behouden. Afgelopen weekend kondigde Messi in een persconferentie huilend zijn vertrek aan.

Het kind van de club werd al lange tijd gelinkt aan PSG en die stap zou er uiteindelijk ook komen. Vlak na de aankomst op Parijs Le Bourget Airport onderging de aanvaller een medische keuring. Diezelfde avond tekende hij nog zijn contract. De Argentijn gaat volgens het Algemeen Dagblad voorlopig twee jaar aan de slag bij de Franse topclub.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button