fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpenOpmerkelijkVeiligheidVliegtuigen

Russisch blusvliegtuig neergestort boven Turkije

Een Russisch blusvliegtuig dat assisteerde bij de bosbranden in Turkije is vanmiddag neergestort.

Een van Rusland gehuurd blusvliegtuig is zaterdag neergestort in een bergachtig gebied in het zuiden van Turkije, meldden Turkse staatsmedia. Reddingsteams zijn naar het gebied gehaast. Er zouden vijf Russische en drie Turkse militairen aan boord moeten zijn van het toestel. Bronnen gaan ervan uit dat er geen overlevenden zijn. Het toestel in kwestie is een Beriev Be-200. Dit is een Russisch, door twee turbofans aangedreven, amfibievliegtuig.

Turkije wordt al een paar weken geteisterd door bosbranden. Duizenden hectares aan bos zijn verwoest. De Turkse minister van Bosbouw, Bekir Pakdemirli, zei donderdag dat 299 branden in 16 dagen onder controle waren gebracht door brandweerlieden, helikopters en vliegtuigen.

Dit bericht wordt later aangevuld naarmate er meer nieuws komt.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button