fbpx
CoronavirusMaatschappijenNieuwsOpmerkelijkPiloten en Crew

Vaccinatie verplicht voor passagiers en crew in Canada

Iedereen die met het vliegtuig wil reizen in Canada moet voortaan gevaccineerd zijn. Ook alle crew, en alle andere functies binnen de luchtvaart, moet zich laten vaccineren.

Minister van Transport Omar Alghabra kondigde gisteren aan dat de federale regering binnenkort zal eisen dat alle ambtenaren worden gevaccineerd. Hoewel de vaccinatiegraad in Canada tot de hoogste ter wereld behoort – 72% van alle Canadezen heeft minstens één dosis gekregen – zei Alghabra dat het land “beter moet doen”.

“We moeten zoveel mogelijk Canadezen bereiken als we kunnen,” zei hij.

De plicht gaat naast de luchtvaart ook voor langeafstandstreinverkeer, cruiseschepen en alle federale ambtenaren gelden. De plicht wordt eind oktober ingevoerd. Canada is bang dat een vierde lockdown veel bedrijven fataal wordt. Volgens Alghabra zijn vaccins de meest effectieve manier om de veiligheid van de werknemers en klanten te waarborgen. Daarnaast gaat het de verspreiding van COVID-19 tegen.

Canadese maatschappijen, zoals Air Canada en WestJet, reageren in het algemeen positief tegenover de vaccinatieplicht. Wel ontbreekt de maatregel nog aan veel detail, waardoor de maatschappijen wel nog vragen hebben. Canada is hiermee het eerste westerse land van formaat dat een dergelijke vaccinatieplicht voor vliegend personeel én passagiers introduceert. Mensen die wegens medische redenen geen vaccin kunnen verdragen, kunnen onder de plicht uitkomen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button