fbpx
BoeingMilitairNieuwsOpmerkelijkVliegtuigenVliegvelden

Amerika stuurt grote C-17-vloot naar Afghanistan

De Amerikaanse luchtmacht stuurt een groot deel van haar C-17-vloot naar Afghanistan via de Duitse luchtmachtbasis Ramstein.

Volgens verschillende berichtgevingen zijn er 27 Amerikaanse C-17 vrachttoestellen richting Ramstein gevlogen om vervolgens te assisteren bij de evacuaties in Afghanistan. De Amerikaanse luchtmacht beschikt over een vloot van 270 C-17’s. Met 10% van deze vloot gaat het nu dus richting Afghanistan. Verder stuurt de luchtmacht van de Verenigde Staten nog negen KC-10 tankers naar RAF Mildenhall waarvan er inmiddels al zeven zijn aangekomen.

Problemen met opstijgen en landen

Vliegtuigen hebben momenteel ontzettend veel problemen met het opstijgen en landen in Kaboel. Mensen staan op de landingsbaan om ze tegen te houden teneinde een plek aan boord te bemachtigen. In de onderstaande video is te zien hoe een Apache helikopter de startbaan probeert vrij te maken voor een vertrekkende C-17.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button