fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNieuwsOnderwerpen

Duitse overheid wil aandelen in Lufthansa verkopen

Duitsland gaat zijn belang in Lufthansa terugbrengen nadat de maatschappij positieve resultaten heeft laten zien in de afgelopen maanden.

Als onderdeel van het miljardensteunpakket kreeg Berlijn een vijfde van het bedrijf in handen. Het Duitse stabiliteitsfonds WSF (Wirtschaftsstabilisierungsfonds) dat de stukken in bezit heeft vindt dat de maatschappij zich goed heeft ontwikkeld. WSF gaat de komende weken maximaal 5% van de aandelen verkopen.

Lufthansa wist een positieve kasstroom te ontwikkelen het afgelopen kwartaal. Het bedrijf rekent op het verdere herstel van de toeristensector en dat mensen weer vaker zakelijk gaan vliegen in de tweede helft van dit jaar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button