fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsVliegtuigen

Alitalia-opvolger ITA mag officieel de lucht in

De nieuwe Italiaanse luchtvaartmaatschappij ITA, opvolger van Alitalia, heeft haar Air Operator’s Certificate bemachtigd.

De afgelopen tijd zijn de ontwikkelingen omtrent het nieuwe Italia Trasporto Aereo (‘ITA’) snel gegaan. De certificering werd deze week, na een aantal speciale testvluchten met een Airbus A330-200, uitgegeven door de Italiaanse luchtvaartautoriteit ENAC. Dit betekent dat de opvolger van Alitalia nu officieel de lucht in mag. De eerste tickets zijn inmiddels in de verkoop gegaan. Vanaf 15 oktober zal het bedrijf volledig operationeel zijn.

In juli werd al bekend dat ITA het volgende Alitalia wordt. Hierover werd toen overeenstemming bereikt tussen Italië en de Europese Commissie. “Met ITA is een nieuwe belangrijke Italiaanse luchtvaartmaatschappij geboren, die significante ontwikkelingsperspectieven heeft en in staat zal zijn om op de nationale en internationale markt te concurreren,” zei minister van Transport Enrico Giovannini destijds.

In oktober zal de nieuwe maatschappij van start gaan met een vloot van 52 toestellen. Het is de bedoeling dat het aantal vliegtuigen volgend jaar oploopt naar 78. Het bedrijf is in gesprek met zowel Boeing als Airbus over de aanschaf van maar liefst 81 nieuwe machines. Airbus zou het dichtste bij de miljardenorder zijn, maar een gelopen race is het nog niet.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button