fbpx
Air France-KLMAirlinesFinancieelKLMNieuwsNL NieuwsPiloten en Crew

KLM na lange tijd weer op zoek naar personeel

KLM is voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis weer op zoek naar personeel.

Dat zegt Dario Fucci, bestuurder van de ondernemingsraad van KLM, tegen De Telegraaf. Fucci geeft aan dat er op de afdeling IT, die geïntegreerd is met Air France, een aantal medewerkers is vertrokken. Er worden daarom externe IT’ers ingehuurd en vacatures opengesteld. Daarnaast wordt er ook naar technici gezocht, zo bevestigde een woordvoerder tegenover de krant.

Het personeelsbestand van KLM is de afgelopen anderhalf jaar ten gevolge van de coronacrisis ingrijpend veranderd. Van de 33.000 banen zijn er in totaal 6.000 verdwenen. Gedwongen ontslagen konden worden voorkomen dankzij een vrijwillige vertrekregeling en detachering. Daarnaast werden veel flexibele contracten niet verlengd en moest bijna al het KLM-personeel salaris inleveren. Zo levert de directie de komende jaren 30 tot 45 procent loon in en gaat het bij KLM’ers die drie keer modaal verdienen, onder meer piloten, om percentages oplopend tot twintig procent.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button