fbpx
DefensieMilitairNieuwsNL NieuwsVliegtuigen

Defecte C-130 Hercules weer klaar voor evacuatievluchten

De defecte C-130 Hercules van de Koninklijke luchtmacht is gerepareerd en weer inzetbaar voor evacuatievluchten naar Kaboel. Het toestel stond ruim drie dagen aan de grond in Islamabad. Met de terugkomst van het transportvliegtuig heeft Defensie weer twee C-130’s tot haar beschikking.

Deze Herculessen vliegen vanuit Islamabad naar Kaboel om mensen te evacueren richting het westen. De extra capaciteit is hard nodig volgens directeur Operaties, Peter Reesink. Het evacueren verloopt moeizaam omdat de Taliban verschillende posities rondom de luchthaven versterken. De situatie bij de poorten van de luchthaven is daardoor erg chaotisch.

De geëvacueerde mensen worden vanuit Kaboel naar Islamabad gebracht. Hierna worden de personen verdeeld over verschillende vluchten naar de Europese of Amerikaanse steden. Defensie zet haar Airbus A330 MRTT en gehuurde commerciële toestellen in om mensen vanuit Islamabad naar Schiphol te brengen.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button