fbpx
AirbusAirlinesEmbraerIncidentenMaatschappijenNieuwsOpmerkelijkPiloten en CrewRoutes en BestemmingenVeiligheidVideo

Embraer E175 keert terug na botsing met drone

Een Embraer E175 van Envoy Air is vlak na take-off in botsing gekomen met een drone. De schade viel uiteindelijk mee, meldt AV Herald.

Afgelopen zondag wilde het toestel opstijgen vanaf Chicago O’Hare. De AA-3961, het vliegnummer van het vliegtuig, had als eindbestemming Detroit Airport. Toen het toestel van baan 09C vertrok, kwam het in botsing met een drone. De Embraer van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij met registratie N242NN vloog op een hoogte van 6000 voet (omgerekend iets minder dan twee kilometer) toen het terugkeerde naar de luchthaven waarvan het onlangs vertrokken was.

In 2017 vond er bijna een botsing tussen een Airbus A320 en een drone plaats op de luchthaven van Londen Heathrow. Het toestel vloog op 5500 voet toen het wilde gaan landen op het Engelse vliegveld. Er zat toen slechts 500 meter tussen het vliegtuig en de drone.

Weinig schade Embraer E175

Na 40 minuten landde het vliegtuig veilig op baan 10C, laat AV Herald weten. De FAA (Federal Aviation Administration) rapporteerde het incident van de Embraer E175. ‘’Het vliegtuig maakte een klimmende bocht naar links en raakte een UAS (Unmanned Aircraft Systems, red.).’’ De FAA beoordeelde de schade van de machine als ‘gering’.

Terugkeer naar Chicago O’Hare

Ook op Flightradar24 is te zien dat het vliegtuig door de botsing met een drone uiteindelijk terug moest keren naar Chicago O’Hare Airport. In plaats van dat het toestel direct terugkeerde, maakte het nog een aantal rondjes ten noorden van de Amerikaanse luchthaven. Omdat het toestel van Envoy Air nog boven het landingsgewicht zat, cirkelde het veertig minuten rond boven het noorden van het vliegveld om brandstof te verbruiken. Vervolgens landde het in oostelijke richting.

In de video is de communicatie tussen de piloten van het vliegtuig en de verkeersleiding te horen. De piloten maakten na de botsing direct melding van de aanvaring met de drone.

Embraer 175 van Envoy Air cirkelt ten noorden van Chicago na botsing met drone. © Flightradar24.com

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button