fbpx
IncidentenNieuwsVeiligheidVliegvelden

Meer dan 60 doden na explosies bij luchthaven Kabul

Bij twee explosies bij de luchthaven van Kabul zijn meer dan zestig mensen om het leven gekomen, waaronder meerdere Amerikaanse militairen. Meer dan 140 anderen zou gewond zijn geraakt. Vermoedelijk gaat het om een of meerdere zelfmoordaanslagen.

Updates:

  • Er zijn ten minste 60 doden en 140 gewonden gevallen
  • Vier Amerikaanse militairen onder de doden en drie gewonden
  • Het Pentagon bevestigt een tweede explosie

Dreiging

Het was bekend dat er een dreiging was voor een aanslag. ‘Nederlanders moeten van de Amerikanen van de luchthaven vertrekken’, schreven bewindslieden eerder vanwege grote veiligheidsrisico’s op en rond het vliegveld. “Men spreekt van dreiging van een terreuraanslag,” aldus demissionair minister Kaag. De situatie bij de luchthaven is inmiddels te gevaarlijk en de poorten van het vliegveld zijn gesloten. De Britse Minister van Defensie zegt zelfs dat er “zeer, zeer betrouwbare informatie” is over een dreigende aanslag op het vliegveld.

Een woordvoerder van het Pentagon heeft de aanslag bevestigd zoals te zien is in de onderstaande tweet.

Onrust in Afghanistan

Het is al dagen onrustig in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Na dagen van evacuaties, vinden naar alle waarschijnlijkheid vandaag de laatste evacuaties plaats vanuit Kabul, zo heeft het demissionaire kabinet medegedeeld aan de Tweede Kamer.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button