fbpx
CoronavirusKLMNieuwsNL NieuwsPiloten en CrewRoutes en BestemmingenToekomst NL luchtvaartVeiligheid

KLM stellig: ‘Alleen dan doen wij dat ook’

Terwijl er bij verschillende luchtvaartmaatschappijen een vaccinatieplicht geldt, mogen bij KLM gewoon ongevaccineerde reizigers aan boord.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij laat weten dat zij vooral kijkt naar de regels in andere landen. ‘’De eisen waar een passagier aan moet voldoen komt voort uit het overheidsbeleid van het land waar men naar toe reist”, licht een woordvoerder van KLM toe bij de Telegraaf.

Ondanks dat ongevaccineerde reizigers met KLM kunnen reizen geeft de maatschappij aan dat zij wel in staat is extra maatregelen te nemen, mocht daar om gevraagd worden. ‘’Indien een land alleen gevaccineerde reizigers toelaat en de luchtvaartmaatschappij vraagt hierop te controleren, dan doet KLM dat ook.’’

Lastiger reizen

Bij Barin, de Nederlandse koepel van luchtvaartmaatschappijen, wordt ervan uitgegaan dat het voor reizigers die zich niet laten vaccineren steeds moeilijker en duurder wordt om te reizen. ‘’We pleiten voor een geharmoniseerde aanpak in de Europese Unie, en niet ieder land voor zich”, zegt Barin-voorman Marnix Fruitema.

Sterker nog, Toerisme-onderzoeker Marco van Leeuwen van de Breda University of Applied Sciences, verwacht dat vaccinatiebewijzen steeds belangrijker worden omdat maatschappijen daar steeds meer naar gaan vragen. ‘’Nog zo’n zomer is wel het laatste wat die sector wil. Dus als bedrijven continuïteit kunnen garanderen met een vaccinatieplicht, zullen ze dat zeker doen.”

KLM soepel, Qantas niet

Die vaccinatieplicht is bij het Australische Qantas doorgezet. Daar moet het personeel zich laten vaccineren. Het gaat hier om piloten, cabinepersoneel en mensen die op de luchthaven werken. Gevaccineerde reizigers die met de luchtvaartmaatschappij vliegen krijgen extra voordelen. Zij maken kans op grote prijzen. Voorwaarde is wel dat ze in Australië moeten wonen.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button