fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenPiloten en Crew

Piloten klagen Southwest Airlines aan

De pilotenvakbond van Southwest Airlines heeft de maatschappij afgelopen week aangeklaagd wegens het schenden van de federale arbeidswetten.

De aanklacht betreft aanpassing van de werkregels tijdens de pandemie die in strijd zouden zijn met de federale arbeidswetten in Amerika. Dit omdat de wijzigingen niet zijn overlegd met de piloten. Een opmerkelijke aanpassing was dat piloten niet langer door betaald kregen als ze in quarantaine moesten vanwege een COVID-19 besmetting.

Spanning tussen management en werknemers

De spanningen tussen het management van Southwest en de werknemers loopt op na het aankondigen van de rechtszaak. Vice-president Russel McCrady is het niet eens met de claim van de pilotenvakbond volgens CNBC. McCrady meent dat de aanpassingen die zijn gemaakt de afgelopen maanden niet overlegd hadden hoeven worden. De piloten willen het bedrijf dwingen terug te keren naar de voorwaarden van hun collectieve arbeidsovereenkomst door te staken met Thanksgiving en Kerstmis.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button