fbpx
AirlinesMaatschappijenNieuwsOnderwerpenRoutes en Bestemmingen

Zal Alitalia’s opvolger ITA deel uitmaken van SkyTeam?

Binnenkort wordt de Italiaanse nationale maatschappij Alitalia vervangen door ITA (Italia Transporto Aereo). Het is nog de vraag of ITA het lidmaatschap bij SkyTeam van haar voorganger kan overnemen.

Hoewel ITA een deel van Alitalia’s vliegtuigen, personeel en activa zoals luchthavenlounges zal overnemen, wordt de maatschappij toch gezien als een nieuwe start. ITA hoopt niet te worden onderworpen aan de verlammende kosten van Alitalia. In dat kader zal ITA andere bedrijfsonderdelen, zoals grondafhandeling, uitbesteden aan een goedkopere derde partij. Wat betreft het lidmaatschap van allianties heerst echter nog onduidelijkheid.

Executive Traveller bevestigt dat SkyTeam nu in gesprek is met ITA over de te volgen koers wanneer ITA begint te vliegen. Een woordvoerder van SkyTeam vertelt dat de alliantie “momenteel samenwerkt met ITA om manieren te onderzoeken om de 700 miljoen klanten van SkyTeam te blijven voorzien van naadloze connectiviteit naar Italiaanse bestemmingen.”

De nieuwe CEO van ITA, Fabio Lazzerini, beschouwt allianties als “fundamenteel” voor de toekomst van de luchtvaartmaatschappij. Hij voegt hieraan toe dat “de wereld van de luchtvaartmaatschappijen een wereld van allianties is”. Het ziet er dus naar uit dat ITA zich toe gaat voegen bij SkyTeam, net als voorganger Alitalia. De Italiaanse maatschappij zal dan ook gelieerd aan het netwerk van KLM blijven. Eerder waren er speculaties dat ITA zich mogelijk bij Star Alliance zou willen voegen. Dit lijkt al met al niet door te gaan.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button