fbpx
IncidentenNieuwsOpmerkelijkRuimtevaartVeiligheid

FAA zet Virgin Galactic aan de grond

Het ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic is aan de grond gezet door de FAA na een probleem tijdens de laatste vlucht.

De SpaceShipTwo maakte afgelopen juli een vlucht samen met het ruimteveertuig de VSS Unity. Het moederschip zorgt ervoor dat het ruimteveertuig al naar een hoogte van 46.000 voet gebracht wordt. Daardoor hoeft het toestel niet meer door de aller dikste lagen van de atmosfeer heen op de weg naar de ruimte.

Terwijl alle focus tijdens de vlucht op de VSS Unity lag die samen met haar eigenaar, Sir Richard Brandson, naar het randje van de ruimte ging had juist SpaceShipTwo een bijzonder uitstapje. Na het afwerpen van het ruimteveertuig keerde het toestel terug richting de luchthaven. Tijdens het dalen zat het vliegtuig buiten het bestemde luchtruim. Voor 101 seconde was het moederschip net onder het geklaarde pad. De FAA heeft nu een onderzoek ingesteld naar het incident.

De FAA neemt het incident uitermate serieus. Het bedrijf mag geen vluchten meer uitvoeren tot er een uitvoerig onderzoek is gedaan. Volgens Virgin Galactic is het incident makkelijk verklaarbaar. Tijdens de vlucht was er harde wind op de betreffende hoogte. Daarop hebben de piloten juist gereageerd aldus het bedrijf zelf.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button