fbpx
AirbusAirlinesNieuws

Allerlaatste A380 nog dit jaar naar Emirates

Airbus zal de laatste Airbus A380 nog dit jaar aan Emirates leveren. Oorspronkelijk was de levering in juni van het volgende jaar gepland. Eerder dan verwacht komt er een eind aan de productie van de luchtreus.

Emirates neemt in november het toestel in ontvangst. De Airbus krijgt de registratie A6-EVS en wordt van een andere cabine-indeling voorzien dan oudere modellen. De maatschappij heeft een nieuwe klasse geïntroduceerd. De A380 zal nu ook een premium economy klasse aan boord hebben. Hiermee wil Emirates een nieuwe groep klanten aanspreken.

In totaal heeft de maatschappij dan 119 toestellen in de vloot. Dat zijn er ruim meer dan andere maatschappijen. Van de 119 zijn er momenteel maar 30 vliegtuigen actief. De andere toestellen staan nog opgeslagen. Tim Clark, de president van Emirates, sprak eerder de wens uit om de gehele vloot weer actief te krijgen voor het einde van dit jaar. Of dit gaat lukken is nog de vraag.

Terwijl veel maatschappijen de grote A380 juist vervroegd met pensioen sturen, gaat Emirates helemaal voor de ‘dubbeldekker’.. De maatschappij heeft aangegeven dat zeker tot midden 2030 met het toestel te willen blijven vliegen. Hiermee zal Emirates nog een van de weinige zijn die het toestel na de pandemie in dienst houdt.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button